7 Jednostavnih Proizvoda Koji Sakrivaju Čudna Iznenađenja

Mi kao cjelina shvaćamo da goleme mjere deserta i pečene hrane mogu uzrokovati uzbuđenje. Takođe, to uopšte ne predstavlja jedini bolesnički uticaj koji naše najdraže stvari mogu imati na našem tijelu.

Škampe

Image and video hosting by TinyPic
Škampi mogu skupiti znatne metale, a to je razlog zašto je nužno znati gdje su ti škampi nastali. Od svih riba, škampi su prvaci koji sadrže holesterol. U slučaju da ih jedete ponovo, mogu uzrokovati uspon u razinama holesterola u vašoj krvi.

Sir

Image and video hosting by TinyPic
Nije toliko korisno jesti cheddar pritisnut plastičnim rezovima. Svaki od listova kreiran je s ekspanzivnim brojem tvari koje se dodaju u kafu, koje daju cheddar svoj okus. Dakle, stvarno ne jedite cheddar, jer jedete plastiku.

Čips

Image and video hosting by TinyPic
Većina čipsa koje možete kupiti u trgovini nisu toliko od krompira, nego više dodanih tvari nego što mislimo. Nekoliko je ispita pokazalo da veći dio vreća s čipsom sadrži ispod 60% krompira. Bilo kako bilo, postoji golema mjera soli, dodanih tvari, boja, aditiva.

Riža

Image and video hosting by TinyPic
Riža se razvija u iznimnim poljima i dobija poboljšanu anorganskim arsenom koji se ispira iz prljavštine. U slučaju da trošite rižu cijelo vrijeme, povećavate svoje šanse za dobijanje dijabetesa.

Jogurt

Image and video hosting by TinyPic
Jogurti iz prodavnica prehrambenih namirnica sadrže aditive, zgušnjivače, aromatizatore i ostale “čvrste” segmente, a ne izgledaju poput velikih jogurta od izlučivanja s mliječnim korozivnim mikroorganizmima.

Hot dog

Image and video hosting by TinyPic
Obično su samo 10-15% mesa. Različita učvršćenja uključuju kosti, ligament, kožu, povrće i stvorene masti, škrob, protein soje i so.

Bonus

Image and video hosting by TinyPic
Nekoliko ljudi osjeća da je moguće zamisliti sjenu vaših očiju uz pomoć elemenata poput nektara, špinata, đumbira, čaja od kamilice. Vjerovatno će vaše oči postati sjajnije u samo 2 sedmice.

Izvor slika: worldfactsftw.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *