Čudne Male Stvari U Hari Poteru Koje Ste Propustili

Čini se da se skrivene poruke ne nalaze samo u knjigama Harryja Pottera, ali filmovi o malom čarobnjaku obiluju neobičnim pojedinostima koje nismo znali ni primijetili. Upozoravamo vas: nakon čitanja ovog članka zasigurno ćete dobiti neodoljivu želju da pogledate sve filmove o avanturi obitelji Hogworts.

#1 Odjeća Dolores Embridž

image
Prema scenariju Harryja Pottera i Reda Phoenixa, novi učitelj – Dolores Ambridge – dolazi u školu i teroriše sva njegova pravila. Pazite: ono što njen lik čini zlim, ludim i moćnijim, tamnije ona nosi.

#2 Prvi i posljedni dio su simetrični

image
Postoji zanimljiv paralelizam: Hagrid vozi Harryja do Darsleyjeve kuće na Siriusovom letećem motoru. Kad dođe vrijeme da Harry napusti kuću, Hagrid ga vodi i do istog motora. Još jedna opažanja: Hagrid uvodi Harryja u svijet magije prikazujući ga dijagonalnom uličicom i prateći ga u Hogvorts; također ga izvlači iz ovog svijeta, kada u posljednjem filmu nosi Harry-a mrtvog.

#3 Sličnost između Čarobnjaka i Bila Vizlija nije slučajna

image
On je njegov otac.

#4 Ostali poznati trio je pretrpio promjene

image
Prema knjigama, trio koji čine Melfoy, Kreb i Goyle ostaju nerazdvojni sve do tragičnih događaja u tajnoj sobi. Međutim, filmovi su odlučili promijeniti ovu scenu: glumac koji je igrao Kreba je uhvaćen, tako da nije mogao igrati u filmu i zamijenio ga je Ostaz Zabiny.

#5 Trudna Belatriks

image
Tokom snimanja Harryja Pottera, Helena Bonham Carter bila je trudna.

#6 Otvaram na zatvaranju.

aaaa
Još jedna zanimljiva priča: Prva knjiga o Harryju Potteru objavljena je 1998. godine – godina kada je posljednja knjiga bitka za Hogwarts. Zapamtimo traku na ogrlici Dambldor koji je otišao do Harryja: “Otvorim na kraju.” Harryova je priča “otvorena” kada je “na kraju” zatvorena.

#7 Iskrene emocije

image
Sjećate se scene u filmu kada studenti uđu u Veliku Sobu da prisustvuju ceremoniji razvrstavanja. Iznenađena lica djece u tom trenutku ne djeluju: Danijel, Rupert i Emma stvarno su vidjeli sobu po prvi put.

#8 Šta Čao Čang radi ovdje?

yyr
Sjećate li se Cho Chiang, Harry-eve prve ljubavi, koji se takođe pojavio u posljednjem filmu? Nosila je školsku odoru i bila u Hogwartsu s drugim učenicima, kao da još ide u školu.

#9 Ovo nije slučajno

image
Patronus Ron Weasleyja je Jack Russell terijer, lovac koji tjera druge životinje.

Izvor slika: worldfactsftw.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *