Pogledaj Svoje Nokte – Evo Šta Kažu O Tvom Zdravlju

Kao što je slučaj kod John Anthony, MD, dermatologa u klinici Clevland u Ohio i Debra Jaliman, MD, dermatologa i kreatora kožnih pravila iz New Yorka, postoje sigurne indikacije noktiju koje ne biste smjeli propustiti.

Ispod ćete naći najopsežnije znakove upozorenja za dobrobit koji će vam pokazati vaši nokti.

Žuti nokti: Prema WebMD-u, žuti nokti su među najopsežnijim znakovima upozorenja koje vam nokti mogu dati. Oni uključuju da je stajanje među najpoznatijim razlozima za žute nokte parazitska bolest. U svakom slučaju, u neuobičajenim slučajevima, oni takođe kažu da može pokazati više pravih stanja, na primjer, dijabetesa, bolesti štitnjače ili infekcije pluća.
Image and video hosting by TinyPic
Razbijeni ili lomljivi nokti: Prema dr. Jailmanu, razbijeni ili lomljivi nokti mogu biti znak da je ploča nokta nevjerovatno suva. WebMD uključuje da su razbijeni ili lomljivi nokti povezani s infekcijom štitnjače.
Image and video hosting by TinyPic
Iskrivljeni nokti: Dr. Jailman predlaže da u slučaju nesreće da naiđete na bilo kakve oznake u noktima, trebali biste razgovarati sa svojim doktorom.
Image and video hosting by TinyPic
Ispucali nokti: Dr. Ron Anthony pojašnjava da razlog zbog kojeg će pojedinci vidjeti čak i rubove na noktima je da postoji neposredna ozljeda nokta, ili bi to moglo biti i razlog za istinsku bolest.
Image and video hosting by TinyPic
Flekavi nokti: WebMD primjećuje da bojenje ili slaba linija na noktu mogu biti uzrokovani melanom jednom u neko vrijeme; što je najsigurnija vrste rasta kože. Dr. Anthony objašnjava to izražavajući da je melanom koji potiče iz jedinice za nokte u velikoj mjeri istinit i može isto tako uzrokovati tamnu crti ili prugu na noktu.
Image and video hosting by TinyPic
Nagriženi nokti: Ovo se uglavnom javlja kod onih koji grickaju nokte.
Image and video hosting by TinyPic
Nešto plavi nokti: WebMD pojašnjava da kada nokti budu blijedo plavi, to je znak da tijelo ne može dobiti dovoljno kisika.
Image and video hosting by TinyPic
Izvor slika: worldfactsftw.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *